VO strijd

adult blur books close up
Foto door Pixabay op Pexels.com

Het is even een tijdje stil geweest op dit blog. En dat komt vooral omdat ik nog een beetje mijn weg aan het zoeken ben over wat ik wel en niet kan schrijven. Mijn kinderen hebben hier natuurlijk ook mee te maken en als ze ouder worden vinden ze het niet altijd meer even leuk als hun moeder maar alles opschrijft. Begrijpelijk ook.

 

En ach… ik hoef ook niet alles op te schrijven natuurlijk. Ik ben niet van de dagelijkse blog. Het moet ergens over gaan en in mijn geval te maken hebben met HB.

Nu leek het goed te gaan met mijn zoon op het VO. Hij  gaf altijd aan zijn werk af te hebben. Maar blijkbaar is dit niet zo en nu wordt de leerstof moeilijker. Op school geeft hij hetzelfde aan. Excuses van school dat ze het niet eerder hadden gezien. Hij moet het makkelijk kunnen,  maar sommige leerkrachten zien het niet, dat VWO gehalte. En dan zijn we weer bij af.

Het wordt niet gezien → onderzoek → het is er wel. Op niveau ingedeeld, het leek er te zijn, nu is het er niet. Ze zien het niet. Verwarring alom. Leert hij leren? Op zijn zestiende? Eerder? Of nooit? Even een uitleg volgen en hij pikt het op. Maar het willen leren…. de voldoening smaken van het je best doen en dan iets bereiken… Om hulp vragen, je fouten (durven) zien… Dat is moeilijk voor hem.

Dan ben je nog  maar twaalf … en mensen verwachten, eisen dingen van je. DIngen die je misschien niet helemaal voor je ziet. Mopperen misschien.  Maar die volwassenen hadden ook eerder mogen helpen…

Daarom is het belangrijk om HB zo vroeg mogelijk te ontdekken. Al bij de start van de basisschool of liefst zelfs eerder.  Want het is zo moeilijk om later echt nog te leren leren. Je bent al zo gevormd….

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s