School is gestart…planner gezocht

boy in brown hoodie carrying red backpack while walking on dirt road near tall trees
Foto door Pixabay op Pexels.com

Na een paar snikhete vakantieweken, bankhangende tieners, en ook een paar leuke uitjes (en oh ja: heerlijk even ‘vluchten’ en uitrusten bij mijn moeder) was het weer tijd voor school.

Mijn jongste gaat nu een ochtend in de week naar een peutergroep, waar hij het liefst de hele dag kleit. Mijn middelste gaat nu naar groep 8 en mijn oudste is gestart op het VWO.

En ik, ik raak lichtjes overprikkeld. Niet op de momenten dat ik zelf les geef, maar de momenten thuis. Het ritme moet nog gevonden worden denk ik. Die tieners, die van zichzelf denken alles zelf te kunnen, die hebben mij en mijn man nog erg hard nodig. Of ze dat nou willen toegeven of niet.

Op het moment gaat het nu elke avond zo:

“Heb je jouw tas klaar voor morgen?”  “Ja hoor!”   “Oké, dus je laptop is opgeladen? ‘ “Oh nee, doe ik  nu even.” “Je telefoon is opgeladen? ‘Oh nee, doe ik  nu ook even’.  Zitten je schoolboeken in de tas?” Ja die heb ik naast mijn tas gelegd;. : Waarom zitten die niet IN je tas?””Ik hoef toch niet alles meteen te doen?”  “Ja dat moet je wel!”Om vervolgens bedankt te worden met rollende ogen die me duidelijk maken dat ik als een complete zeur overkom op hem,  en meneer beweert daarna dat hij niet gerold heeft met zijn ogen.

 

Even later hoor ik mijn man roepen: ‘Liggen je kleren klaar voor morgen?”  “Ja hoor!””Laat ze even zien.” “Wil jij morgen een korte broek aan met dit weer??? ”

“Ik kon geen lange broek vinden…” “Die heb ik vanochtend dáár op je kamer gelegd!”

Ondertussen moet mijn andere zoon drie keer geroepen worden voordat hij antwoord geeft en heeft hij na vijf keer vragen nog steeds zijn gymspullen niet klaar liggen.

Herkenbaar?

Ik ga denk ik  toch op zoek naar zo’n planner die je aan de muur kan hangen…als iemand een tip heeft voor een planner die ook geschikt is voor tieners dan hoor ik het graag..

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s