Bokkesprong

action adventure air balance
Photo by Mantas Hesthaven on Pexels.com

Ik moet komend jaar mijn bekwaamheidsdiploma Bewegingsonderwijs gaan halen. Zucht… Op zich houd ik erg van sporten, maar sommige dingen kunnen me gestolen worden. Teamsport: top. Rennen: top. Bokkesprong: pokkesprong.

Bloedhekel aan. Als kind dacht ik elke keer weer bij de start van de les: als we maar geen spreidsprong over de bok hebben. Zo niet: ik deed vrolijk mee. Zo wel: rampspoed. Het werd ook echt een self fulfilling prophecy… Hoe banger ik werd, des te krampachtiger ik de sprong maakte. En natuurlijk ging het dan mis. En wist ik het nog zekerder dan zeker: ik kan het niet. Ik kan het nooit.

Meer dan dertig jaar later betrap ik me erop dat mijn eerste gedachte was (toen ik hoorde dat ik de opleiding moest doen): als ik maar niet die spreidsprong over de bok moet maken. Nog steeds. Nog steeds een struikelb(l)ok.

Ik ben niet faalangstig, behalve voor twee dingen: mijn autorijexamen en…. die bokkepokkesprong…

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s