Hoofdpijn….alweer.

illustration-of-human-figure-with-headache_1048-2323Hoofdpijn, mijn oudste zoon heeft het vaak. En dan niet zomaar hoofdpijn. Meneer ligt dan huilend in zijn bed, soms urenlang. Het is al jaren zoeken wat de oorzaak is. Ogen? Hij heeft nu een bril omdat zijn ogen niet goed bleken samen te werken. Die doet hij niet altijd op. Maar met enige regelmaat. De hoofdpijn blijft.

We vermoeden toch spanning. David gaat nu twee momenten in de week naar een vwo-klas, waar hoogbegaafde leerlingen uit de bovenbouw extra uitdaging krijgen.

Hij volgt science en wiskunde. Hij geeft echter al lang aan Science saai te vinden. En ik ben als moeder meer het type dat vind dat je iets af moet maken als je er aan begonnen bent.

Hij komt echter al een paar weken met hoofdpijn er van terug. Kinderen die steeds praten, de groep die veel groter is geworden, de stof die te saai is. Allemaal redenen die hij aangeeft.

Tja, hoe hard ga je trekken aan een kind? Ik heb besloten hem maar niet meer te laten gaan.

De laatste loodjes, nog een paar weken. En dan gaat hij eerst maar eens goed uitrusten in de vakantie. Soms is het gewoon genoeg geweest.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s