Familiedagje uit

WhatsApp Image 2018-05-19 at 22.57.03

Een keer per jaar hebben we een familiedag. Dit jaar gingen we naar Logo Orchideeënhoeve

Super leuk allemaal. Er zijn natuurlijk veel orchideeën, maar ook aapjes en kleine papegaaien, die bij je komen zitten. Natuurlijk is het het allerleukst om oma weer te ontmoeten en alle ooms, tantes, nichten en neven. En lekker vrij kunnen bewegen. Hoogbegaafde kinderen genieten vaak van plekken waar ze veel informatie kunnen opdoen.  Bij de orchideeënhoeve hebben ze ook een speurtocht waar de jongens toch best wel even mee bezig waren.. Totdat ze ontdekten dat de antwoorden op de achterkant van het blad stonden.  Gelukkig zagen ze dat pas op het einde, anders was de lol er snel af geweest. Mijn oudste hield het wel voor gezien. Want als het moeilijk wordt en het antwoord niet meteen gevonden wordt, dan is doorzetten soms nog wel een probleem. Mijn tweede zoon zette door en vond het erg lastig als een antwoord niet gevonden werd omdat een verrekijker die gevonden moest worden stuk bleek te zijn. Het is wel erg leuk dat de uiteindelijke schat geopend moet worden met een code die de kinderen moeten intoetsen op een electronisch slot.

Naast de vele orchideeën, diertjes die dicht bij je komen en een vlindertuin, is er ook een speeltuin. Genoeg voor een dagje vermaak. Mijn kinderen hebben de hoeve best leuk gevonden. De gevoeligheid speelde vooral mijn oudste parten. De verschillende zoete geuren van de bloemen vond hij erg vervelend en dus liep hij vaak met zijn tshirt over zijn neus getrokken.

Sommige mensen kunnen dit aanstellerig vinden, maar hij kan er een fikse hoofdpijn aan overhouden. Dit keer gelukkig niet, maar thuisgekomen werd er wel gespuugd. En daarna zijn bed in, hij was doodop. Om vervolgens de volgende ochtend te zeggen dat hij het heel erg leuk gevonden had bij de Orchideeenhoeve, behalve… die zoete geur.

Als je van bloemen houdt, van ontdekken en de kinderen mogen een beetje vies te worden, dan is de Orchideeënhoeve een leuk dagje uit! Wij hebben in ieder geval genoten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s